Boogschutters

    

        Robin Hood Tienen

    

Enkele sfeerfoto's

Welkom  Iedereen!!

Onze club telt actueel 44 leden. Een gedeelte van onze boogschutters - een 20-tal - is nog jonger dan 18 jaar. Je bent zelf nooit te jong om met boogschieten te beginnen.
Onze jongste boogschutters beginnen rond de leeftijd van 10 jaar, al is jonger zeker geen uitzondering.

Robin Hood Tienen beschikt over een aangepaste indoor trainingzaal gelegen te Hakendover. Onze club schiet op competitief vlak in verschillende klassen en in verschillende disciplines. Op nationaal vlak wordt zowel de indoor- als de outdoordiscipline beoefend (18m, 25m, Fita en Field). Regionaal zijn wij op de 25 meter wedstrijden een te duchten tegenstander.
RHT (Robin Hood Tienen) biedt trainingen aan, voor liefhebbers en recreatieve schutters (Jo schieten) alsook voor topsporters (18m, 25m, Fita en Field).
Onze sterke punten liggen in het professioneel onderricht en de intensieve opvolging van onze leden. Boogschieten is een sport waar veel nauwkeurigheid en disipline is vereist. RHT beschikt over gediplomeerde lesgevers en is erkend door BLOSO. RHT is lid van de Handboogliga en de regionale verbonden.

Trainingsfaciliteiten:  
Indoorschietstand   voor 18m en 25m (5 banen)  
            Adres:  Sint-Truidensesteenweg 612 3300, te Hakendover.

Clubtrainingen:   Maandag: 19h tot 20h: Jeugdtraining --- 20h tot 23h groepstraining voor iedereen
                                        Woensdag: 19.30h tot 22h vrije training voor iedereen

Er is ook mogelijkheid tot het volgen van initiaties voor verschillende doelgroepen op aanvraag.

Het inschrijvingsgeld en verzekering  per jaar bedraagt actueel 70 euro per lid, (20 euro voor steunende leden) waarvan via de ziekteverzekering een gedeelte kan worden teruggevorderd. Dit is de totaalprijs om aangesloten te zijn bij het verbond, de verzekering en de club.

Oefenen voor wedstrijden   In- en Outdoor

RHT richt geregeld lokale en regionale wedstrijden in; ze nemen -het hele jaar door- deel aan wedstrijden die worden georganiseerd op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau. Er is altijd wel wat keuze voor eenieders wil; de keuze tot deelname is vrijwillig en ligt bij de schutter.

In de winter wordt er vooral Indoor geschoten tijdens regionale Wintertornooien. Er zijn wedstrijden waar het er ernstig aan toegaat, de winter is echter ook de periode van de meer traditionele schutterswedstrijden zoals Valentijnschieting, Pensenschieting, Stadsprijs, Haloweenschieting, Kerstballenschieting enz. Deze schuttersdagen zijn ludieker opgevat (winnen is niet zo belangrijk) en ze laten de clubteams en clubleden de kans zich klaar te stomen voor het serieuzere werk in de zomerperiode. Dan gaat naast de normale competitie ook de FITA en FIELD competitie door, en hier moet je al meer ervaren schutter zijn. Maar waar een wil is, is een weg en met doorgedreven training en inzet kan iedere schutter deelnemen en winnen.

Materiaalkeuze  de aankoop

Kwalitatief boogschuttersmateriaal aankopen kost een beetje geld, RHT probeert nieuwe leden in de eerste trainingsmaanden met clubmateriaal te laten oefenen.

Zodoende kan een beginnend schutter rustig uitzoeken of boogschieten wel de geschikte sport is. Met alle verzamelde ervaring kan nadien gepast materiaal uitgekozen worden het welke de schuttter het beste ligt.
Een deftige schutterskit hoeft niet altijd duur te zijn; er bestaat een serieuze tweedehandsmarkt en in de winkels is er materiaal aanwezig voor ieders beurs. Het is niet altijd het duurste materiaal dat geschikt is voor de beste schutters!!
Ga maar eens een kijkje nemen in de folders die we via deze website als leeslectuur aanbieden en je zal begrijpen dat niet alle technisch materiaal voor iedere schutter gepast is. Het begint al bij de keuze tussen links en rechtse bogen en de lengte van de pijl tov de armlengte van een schutter.

We proberen op elke vraag een gepast antwoord te formuleren, zowel wat betreft de sport, de boogschutterstechniek en de uitgebreide materiaalkeuzes. Bij aankoop van persoonlijk materiaal blijf je zeker met vragen zitten! De variatie aan boogschuttersmateriaal is gigantisch, dus gaan we mee op zoektocht om je zo optimaal aangepast mogelijk te leren schieten. Dat is ons opperste streefdoel. Een goed geinformeerd lid, voorkomt frustraties en ongeloof achteraf.