Boogschutters

    

        Robin Hood Tienen

    

Elise Desair een jaar op uitwisseling met de YFU : ervaring met boogschieten in Noorwegen

De meeste onder onze leden kennen Elise Desair, of hebben er zeker al van gehoord. Elise vertoeft op dit ogenblik in Noorwegen met de YFU. Om haar kennissen in Belgie op de hoogte te houden van haar belevenissen, is ze een Blog opgestart. Een artikel op die BLOG trok sterk onze aandacht, en deed ons ook heel veel plezier : Elise doet mee aan boogschietwedstrijden in Noorwegen. Ze heeft ondertussen al 2 wedstrijden achter de rug. De Blog van Elise vind je op (//http://www.elisedesair.be/) en het verslagje van haar avontuur met de handboog in Noorwegen vind je hier :

Ik heb hier in Noorwegen nu al twee wedstrijden meegedaan, en ik dacht dat ik daar ook wel eens over kon vertellen.

De categorieen worden hier eerst ingedeeld op type boog (recurve, compound, traditioneel, barebow) en tot 14 op leeftijd.
Daarna gaat de indeling over niveau. Nieuwbeginners (mijn categorie) schieten in 3de categorie, als je meer dan 525/600
schiet mag je naar de 2de categorie en meer dan 560/600 naar de eerste categorie.

De eerste wedstrijd, waar alleen ik en Wim (gastvader) aan meededen, was gewoon 60 pijlen schieten en dan was de ranking volgens punten.
Toen was ik derde en had ik 507/600. Op de tweede wedstrijd deed ook Johannes (gastbroer) mee en waren er na de 60 pijlen
ook nog finales (afkampingen).Na die eerste 60 pijlen was ik derde met 526/600 (en heb ik dus genoeg om naar de 2de categorie over te gaan).

En dan begonnen de afkampingen (twee schutters schieten in sets tegen elkaar en degene die als eerste 6 punten heeft wint de match
en mag naar de volgende ronde) en vooral de kwartfinales waren vreemd. Ik moest toen tegen mijn gastvader Wim schieten en ik had nipt gewonnen.
Maar diegenen die eerste, tweede en vierde waren hadden verloren. Ik won dan ook de halve finale (met superveel stress en de derde pijl
telkens in de laatste tien seconden) en uiteindelijk won ik ook de finale met nog meer stress.

Ik was superblij toen ik gewonnen had en ik denk dat mijn gastbroer Johannes ongeveer even gestresst en achteraf even blij was als ik.
Ik kreeg twee wijnglazen als prijs (het is hier blijkbaar de gewoonte om glazen te geven als prijs in plaats van een beker).
Daarom dat er 'Jeg vant!' op facebook stond.

Ha det bra

Elise